30 Mayıs 2012 Çarşamba

AZRAİL'İN GÜZELLİĞİ

AZRAİL'İN GÜZELLİĞİ




Onk. Dr. Haluk Nurbaki'den Yaşanmış Gerçek Bir Hatıra...

Ben, 40 yıllık bir kanser uzmanı olarak maddeyi asan sayısız olayla karşılaştım ve bunları, o olaya şahit olanlarla birlikte belgeleyerek özel bir arşiv yaptim. Bunlardan 1976 yılında yaşanmış bir olayı size nakletmek istiyorum. 

Kanser hastanesinde başhekimken Serap adında genç bir hanım hastam vardı. Bu hastam göğüs kanserine yakalanmış ve tedavi için yurt dışına gitmek istemesine ragmen, bazi formaliteler sebebiyle o imkanı bulamamıştı. Serap'ı özel bir ilgiyle bizzat ben tedavi altına aldım. Ve kısa bir süre sonra da iyileştiğini gördüm. 

Ancak Serap'in da bütün diğer kanserliler gibi ilk 5 yıllık süreyi çok dikkatli geçirmesi gerekiyordu. Bir iş kadını olan 
Serap, 4 yıl kadar sonra bir ihale için İzmir'e gitmek istedi. Kış aylarında olduğumuz için uçakla gitmesi şartıyla kabul ettim. 

Maalesef bilet bulamamış ve benden habersiz bindiği otobüsün kaza geçirmesi üzerine 6 saat kadar mahsur kalmış. 

Dönüşünden kısa bir süre sonra kanser, kemik ve akciğerine yayıldı. Serap bacak kemiklerindeki metastaz nedeniyle yürüyemez hale gelirken, hastalığın akciğerdeki tezahürü sebebiyle de devamlı olarak oksijen cihazı kullanıyor ve söylediği her kelimeden sonra ağzını o cihaza yapıştırarak nefes almak zorunda kalıyordu. Evine gittiğim gün, yine güçlükle konuşarak: 

--''Doktor bey,'' dedi. ''Ben size...dargınım.'' 

-- ''Niçin?" diye sordum. 

--"Siz...dindar bir insanmışsınız. Niçin bana da, ALLAH 'ı, ölümü, ahireti anlatmıyorsunuz?" 

Dini inançlarının çok zayıf olduğunu bildigim için bu teklifi karşısında oldukça şaşırdım. O'nu üzmemeye çalışarak: 

--"Doktora ulaşmak kolaydır'' dedim. ''Parayı bastırdın mı istediğine tedavi olursun. Ancak iman tedavisi için gönülden istek duymalısın..." 

Konusmaya mecali olmadığından "Ben o isteği duyuyorum" manasında başını salladi. Artık ümitsiz bir tıbbi tedavinin yani sıra, ebedi hayatın ve saadetin reçetesi olan iman derslerimiz başlamış ve dersler "hızlandırılmalı öğretime" dönmüştü. Anlattığım iman hakikatlerini bütün ruhuyla meczediyor ve arada bir soru soruyordu. 

Vefatına bir hafta kala: 
--"Doktor bey'' dedi. ''Ben ölürken ne söylemeliyim?" 

--"Senin durumun çok özel" dedim. ''Kelime-i Sahadet sana uzun gelir. O anı fark edince ''Muhammed'' (s.a.v) sana yeter." 

O, haliyle tebessüm ederek yine başını salladı. Çok ıstırabı olduğu için Serap'a sürekli morfin yapıyor ve O'nu uyutmaya 
çalışıyorduk. Ben, bir iş seyahati sebebiyle bir müddet ziyaretine gidemedim. 

Dönüşümde annesi telefon ederek: 
--"Serap, bir haftadir morfin yaptırmıyor." Dedi. "Sabahlara kadar inliyor ve çok ıstırap çekiyor." 

Hemen eve gittim ve iğne yaptırmamasinin sebebini sordum. Aldığım cevabı hala unutamıyor ve hatırladıkça ürperiyorum. 

"Ya morfinin tesiriyle ölüme uykuda yakalanir ve son nefeste "Muhammed" diyemezsem?. 

İşte Serap, böyle bir hanımdı. Bu arada benden istihareye yatmamı ve eğer bir kaç gün daha ömrü varsa, son günü uyanık kalacak şekilde morfin yaptırılmasını rica etti. Ben hiç adetim olmadığı halde cuma gününe rastlayan o gece istihareye yattım ve Serap'in acizliği hürmetine sandığım salı gününe kadar yaşayacağına dair bir işaret sezdim. 

Ertesi gün O'na: 
--"Hiç korkma!" dedim. "İğneyi vurdurabilirsin." 

Ve Serap bir veda niteliği taşıyan bu görüşmemizde son sorusunu da sordu: 
--"Doktor bey...Azrail bana nasıl görünecek?" 

--"Kızım," dedim. "O bir melek değil mi? Hiç merak etme, sana yakışıklı bir prens gibi gelecektir." 

Salı günü Serap'in ağırlaştığı haberini alınca hemen eve gittim. Ancak vefatına yetişememiştim. Ailesi tam manasıyla perişandı. Sadece kendisine uzun müddet bakan dindar bir hanım akrabası ayaktaydı ve beni görünce yanıma gelerek: 

-"Doktor bey, biliyor musunuz, bu evde biraz önce bir mucize yaşandı!" dedi ve devam etti: 

--Serap, bir saat kadar önce oksijen cihazını attı ve "yataktan kalkması imkansız" denmesine rağmen kalkarak abdest aldı, iki rekat namaz kıldı.Bütün ev halkı hayretten donup kaldık. Ve kelime-i Şehadet getirerek vefat etmeden biraz önce de: 

--"Doktor bey'e söyleyin, dedi. Azrail, O'nun söylediğinden de güzelmiş!.


SAYFASINA BU YAZI İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM


<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<|>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Özgürlüğün Resmi 






Babası İspanya`nın en ağır siyasi cezalarının verildiği bir hapishanede mahkumdu küçük kızın. Fırsat bulduğu her hafta sonu babasını ziyaret için annesiyle birlikte hapishaneye giderdi.

Yine bir ziyarete giderken babası için çizdiği resmi yanında götürdü ancak hapishane kurallarına göre özgürlüğü çağrıştıran her türlü şeyin mahkumlara verilmesi yasaktı.

Bu sebeple kağıda çizdiği kuş resmini kabul etmemişler ve oracıkta yırtmışlardı…

Çok üzülmüştü küçük kız. Babasına söyledi bunu, o da “üzülme kızım, yine çizersin; bu sefer çizdiklerine dikkat edersin olur mu?” dedi.

Küçük kız diğer ziyaretinde babasına yeni bir resim çizip götürdü. Bu sefer kuş yerine bir ağaç ve üzerine siyah minik benekler çizmişti.
Babası keyifle resme baktı ve sordu: “Hmmm! Ne güzel bir ağaç bu! Üzerindeki benekler ne? Portakal mı?”

Küçük kız babasına eğilerek, sessizce şöyle dedi :

“Hşşşşt! O benekler ağacın içinde saklanan kuşların gözleri…






17 Mayıs 2012 Perşembe

GÜNCEL FARMALİST - İLAÇ REHBERİ

GÜNCEL FARMALİST - İLAÇ REHBERİ

Farmalist, bir ilaç rehberidir
Evinizde kutusu kaybolmuş ilaçmı var,zamanında alınmış prespektüsümü kayboldu.işte tamda bu zamanlar için yapılmış bir program.

Türkiyede piyasada bulunan bütün ilaçların prospektüs açıklamalarını içeren bir ilaç rehber programıdır. Program daha ziyade doktorlara ve eczacılara hitap etsede hastalarında faydalanacağı bir program. İlaçlar hangi hastalıklarda kullanılır, dozları nedir, ilacın kimyasal ve firma ismi. Yan etkileri, birlikte kullanılması sakıncalı olan ilaçlar. Kısaca elinizin altında bulunması gereken bir ilaç rehberi.

Farmalist, Türkiye ilaç piyasasında meydana gelen değişikliklerin her yıl gözden geçirildiği, yeni ruhsatlandırılanların yanısıra, klinik uygulama bakımından ülkemizde ilk kez tedavi alanına giren ilaçların da yer aldığı, hekime ilaç seçiminde terapi etki alanları bakımından kolaylık sağlayan ve eczacıya hastasına doğru ilaç bilgilendirmesi yapabilecek sınıflandırılmasıyla özgün bir içeriğe sahiptir.


Program tıkla-çalıştır formatında portable bir programdır.
Program açıldıktan sonra sağ kenar çubuğundan arayacağımız katagoriyi seçiyoruz.ilaç yada tıbbi sözlük.açılan kutucuğa arayacağımız kelimeyi yazıyoruz.aradığımız kelimeyi yukarıdaki seçenekler arasından bulup üzerine çift tıklıyoruz.yan sayfada ilac hakkında bilgiler çıkacak.
Programın 2012 sürümü eczacı sicil numarası istemesi ve pek fazla ilaç ilavesi olmadığı için program hala günceldir.


Programı indirmek için aşağıdaki linke tıklayın.açılan sayfada download yazan yere tıklayıp indirin 

15 Mayıs 2012 Salı

Sakarya Modelcilik Spor Kulubü - SAMOK 4.OLDU

Sakarya Modelcilik Spor Kulubü - SAMOK

SAMOK, 12-13 Mayıs 2012 tarihlerinde Antalya-Karain THK havaalanında düzenlenen THK FUNFLY 2012 2.ayağında 14 takım arasında 4.olmuştur.
 SAMOK'un tribün gücü eksik olmasına rağmen özveriyle elde ettiği başarıyı canı yürekten tebrik ediyoruz.
Sakarya stadyumunda yapılacak olan 19 mayıs törenlerine katılarak görsel bir şölen sunmak için yoğun çalışmalarda yapan klubümüzün gönülverenlerine başarılarının devamını diliyoruz.
Yarışmada ilimizi temsil eden klup üyeleri Hakan Kircaburun, Cevat Balaban ve Abdülkadir Kazancı şu açıklamayı yaptı.
Bizimle birlikte yarışmaya gelen ve desteklerini esirgemeyen başta Dernek Başkanı Ömer Sofuoğlu ve Dernek Başkan Yardımcısı Cem Okumuş olmak üzere teknik yer desteği sağlayan Abdülkadir Kazancı ya ve takım arkadaşlarım Bahadır Karakullukçuoğlu ile Cevat Balaban a çok teşekkür ediyorum. Tüm grubumuza hayırlı olsun ve sonraki ayaklarda ikinci bir takım çıkarmak içinde bahane olmasını diliyorum..






Türk Hava Kurumu’nun organizasyonu ve Corendon Havayolları’nın katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Jet Model Festivali tam bir şenlik havasında yaşandı.


Antalya Karain Havacılık Eğitim Merkezi’nde sportif havacılığın en keyifli unsurlarını halkın beğenisine sunulduğu günde, Türkiye’de ilk kez jet motorlu model uçakların başrolü aldığı THK-Corendon Jet Festivali’nde; uçak akrobasi gösterisi, balon, mikro light, yamaç paraşütü ve base atlayış gösterileri kelimenin tam anlamıyla nefesleri kesti.

Jet Festivali’nin kusursuz olması için yoğun mesai harcayan ekipler çalışmalarının karşılığını da halkın yoğun ilgisiyle aldı.

Model uçakları ile muhteşem gösterilere Saatte 300 kilometreye çıkan hızlarıyla imza atan İsviçre’den 6, yurt içinden de 20 jet uçak pilotuyla 14 takım  yer aldı.Bunların arasından sıyrılıp 4. gelen SAMOK göz doldururken takım olarak dostluk ve yardım severlikleriyle öne çıktılar.


Yer araçları(on-road,drifft  yada off-road araçlar) konusunda biraz daha ağırlık verilmesi konusunda istekler karşısında kulüp yönetimi şu açıklamayı yaptı


Klübümüz faliyetlerinde model arabalarda mevcut fakat şehrimiz de bu tür modelleri kullanabileceğimiz pistlere ihtiyacımız var bu sebepten dolayı ücra köşelerde faliyetlerimizi sürdürüyoruz ve saygı değer halkımız bu tür etkinliklerden pek fazla haberdar olamıyor...
Modelciliğe heves eden gönül verenler ilgilenenler !
Modelcilik Hakkında Her Türlü Teknik Bilgi,Teorik ve Pratik Eğitim 
Sertifika Konusunda Yardım İsteklerinizde


YERLEŞİM
Serdivan'da ,Sakarya Üniversitesi Yolundan Çıkışta 
Gençlik Eğitim Merkezi Yerleşkesinde 

Kulüp İletişim İçin 
http://www.hakankircaburun.com.tr/giris/

13 Mayıs 2012 Pazar

İnsanlar dünyaya gelirken eşit gelmiyor.anne baba kardeş,renk ırk seçim özgürlüğü yoktur.dolayısıyla bu unsurlar birer üstünlük yada aşağılama faktörü olamazlar.din ve milliyet ve inanç sistemleri zorda olsa seçilebilir tercihlerdir.
islam ve hıristiyan inanışında benzerlikler olasada yahudilikte ırk üstünlüğü dini inanış gereği vardır.bunun için eşitlik yanlızca yahudi  annelerin bebekleri arasında vardır.
islam dininde dünyaya gelen her bebek bir imtihan üzere geldiği ve bu imtihanın her kişide  farklı olduğuna inanıldığı için eşit şartlarda doğmazlar.her kişinin imtihanı farklıdır.kimi anne babasıyla,kimi para ile kimi hastalıkla,kimi nefsiyle(alkol,gece hayatı,zevkler vb.),kimi aklıyla,kimiside beden yapısıyla imtihan olmaktadır.ve bu imtihanlarda kişinin algılayabildiğine,zaaflarına dayanım kapasitesine görede şiddetlenebilir.
insanlar dünyaya eşit şartlarda gelmeselerde eşit haklarla gelirler.seçim yapılamayacak faktörler üzerinden üstünlük yada aşağılanma yapılamaz.

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Bir kaç tane amatör balık avı

Bir kaç tane amatör balık avı

14 kg sazan avı



Trakya yayın avı 28 kg



Beyşehirde kendi ortamlarında sazanlar


Balık bolluğundan çırpmayla sazan avı yapılıyor



Dicle Sallamayla tatlı su kefali 50-60 kg


Maceristanda bir kardeşimiz sazan avlamış



İri bir aynalı sazan avı




Samsunda sazan gezdirmesi

11 Mayıs 2012 Cuma

Bankalarda unutulan paralar için TIKLAYIN son gün 15 mayıs



TMSF'nin hazırladığı "Zamanaşımı Hesapları Önbildirim Sorgulama" sisteminden bankada paranız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Bankalarda son 10 yılda unutulan hesaplar için hak sahipleri, 15 Mayıs'a kadar ilgili bankalara başvurabilecek. Bankada para unutup unutmadığınızı nasıl öğreneceksiniz? Bankalar tarafından zaman aşımına uğrayan 50 lira üzeri hesap sahiplerine iadeli taahhütlü mektupla bildirim yapılması, bankaların ve Fon'un internet adresinde 1 Şubat-30 Nisan tarihleri arasında yayımlanması sonrasında 15 Mayıs tarihine kadar hak sahiplerince alınmayan tutarlar, gelir kaydedilmek üzere Fon'a devredilecek.

Gülümseten Kareler



























9 Mayıs 2012 Çarşamba

KATLANIR EVLER GELİYOR

KATLANIR EV PROJESİ

İsmi 'Nefes'ten gelen Nef, Türkiye'de ilk defa uygulanan 'Foldhome'-'Katlanır Ev' sisteminin mimarı. Şehirli, çalışan genç kesimin hayatını kolaylaştırmak üzerine kurulu olan ve efektif yaşam sanatı olarak da adlandırılan bu sisteme göre 1+1 bir ev aldığınızda aslında 24 odalı bir eve ait bütün imkanlardan yararlanıyorsunuz. Kapalı basketbol sahası, sinema odası, müzik stüdyosu, açıkhava parti alanı, fitness ve misafir odaları gibi 24 farklı alandan oluşan foldhome ünitelerinin ücretini ise sadece kullandığınız zaman ödüyorsunuz. Yani, 1+1 ya da 2+1 loft'unuzda yaşarken kiralama sistemiyle 24 farklı hobi ve misafir odasına da sahip oluyorsunuz.



YEDİ ÜNLÜ MİMAR VE TASARIMCI İLE İŞBİRLİĞİ

Nef Flats, özellikle iş merkezlerine ve şehre yakın alanlarda konumlandırılmış. Nef ile ilk mimari çalışmasını yapan Autoban Tasarım Ofisi, aynı zamanda Nef Projeleri'ndeki konutların ve binaların iç dizaynını Nef'in dünyaca ünlü yerli ve yabancı tasarımcıları ile birlikte yapıyor. İstanbul'un kaotik mimarisinden ilham alınarak tasarlanan binaların en büyük özelliklerinden biri de oldukça geniş bir yeşil alana sahip olmaları. The Apartment Creative Agency'nin kurucusu ve kreatif yönetmeni olan Stefan Boublil, foldhome sistemi içinde lobi, misafir odası ve yönlendirme tabelalarını tasarlamış. Coca Cola Atlanta Genel Merkezi'nin dizaynı ve Diesel Denim Gallery ile yaptığı çalışmalarla tanınan Sebastian Leon Agneessens ise müzik stüdyosu, özel sinema, parti&amp;karaoke odası gibi bölümlerin yaratıcısı. Dror Benshetrit, Harry Ailen, LTL Architects'ten Paul Lewis, Marc Tsurumaki ve David Lewis gibi dünyaca ünlü isimlerle birlikte gerçekleştirilen projede, ürün ve mobilya tasarımcısı Alper Böler de Play Station Odasını tasarlamış. 9 farklı mimar ve tasarımcının birlikte hayata geçirdiği Nef Projeleri, yaşam şartlarını kolaylaştıran ve zevkli hale getiren iç ve dış dizaynıyla modern hayata kolaylıkla ayak uyduruyor

Merak edenler için videosu aşağıdadır.



5 Mayıs 2012 Cumartesi

Yerli Film- Dedemin İnsanları İZLE-HIZLI İNDİR



"Dedemin İnsanları", küçük bir kasabada yaşayan on yaşında bir çocuk ve dedesi aracılığıyla, bir ailenin ve bir ülkenin geçirdiği büyük değişimi anlatıyor. 





Kalabalık ve sıcak Ege insanlarının hikâyesini izlerken, mübadeleye, öteki olmaya, nereye gidersen git bir yere ait olamamaya, iki yakaya, çok sayıdaki azınlığa, ihtilallere bir defa daha, ama bu kez farklı bir yerden bakmayı ve düşünmeyi sağlıyor. Film çekimlerine 2011 Mayıs sonunda Girit’te başlanmıştır. Gökçeada, Milas, Bodrum ve Söke’de devam eden çekimler, Temmuz sonunda tamamlanmıştır. 





PREMİUM OLARAK(HIZLI)İNDİRMEK İÇİN
SONRA ALTTAKİ LİNKİ SAYFADAKİ 
YERE KOPYALA YAPIŞTIR
 GÖNDERE TIKLA
REKLAM ÇIKARSA REKLAMI GEÇ E TIKLA

http://turbobit.net/nzh095v8zka1.html

Rar Şifresi:
 
 www.divxzevki.com



1 Mayıs 2012 Salı

Sherlock Holmes 2: Gölge Oyunları Türkçe Dublaj İZLE-PREMİUM İNDİR

Sherlock Holmes 2: Gölge Oyunları  2011   Türkçe Dublaj 

PREMİUM İNDİR



Sherlock Holmes daima odadaki en zeki kişi olmuştur... Şimdiye dek. Artık yeni bir suç dehası vardır: Profesör James Moriarty (Jared Harris). 
Moriarty hem zeka anlamda Holmes'un dengidir, hem de kötülük yapma eğilimi ve vicdandan tamamen yoksun oluşu ünlü dedektif karşısında ona avantaj sağlayabilmektedir.
 Dünyanın dört bir yanında, manşetlerde şöyle haberler görülür: Hintli dev pamuk tüccarı bir skandalla çöküşe geçti;Çinli bir afyon tacirinin aşırı dozdan öldüğü sanılıyor; Strasbourg ve Viyana'da bombalama olayları; Amerikan çelik fabrikatörünün ölümü... Görünürde tesadüfi bu olayların arasındaki bağı kimse göremez
oysa, bu ölüm ve yıkımlar arasındaki kasıtlı örümcek ağını büyük Sherlock Holmes sezmiştir.
 Bu ağın tam ortasındaki örümcek ise tuhaf bir sinsiliği olan Moriarty'dir. Holmes'un Moriarty'nin komplolarıyla ilgili soruşturması daha da tehlikeli bir hâl alır çünkü Watson'la birlikte Londra'dan ayrılıp Fransa, Almanya ve son olarak da İsviçre'ye gitmesi gerekir. Ama kurnaz Moriarty her zaman bir adım öndedir ve meşum planını hayata geçirmeye tehlikeli biçimde yaklaşmaktadır. Eğer başarılı olursa, muazzam bir servet ve güce kavuşmakla kalmayıp, tarihin akışını da değiştirecektir..




PREMİUM OLARAK(HIZLI)İNDİRMEK İÇİN
SONRA ALTTAKİ LİNKİ SAYFADAKİ 
YERE KOPYALA YAPIŞTIR
 GÖNDERE TIKLA
REKLAM ÇIKARSA REKLAMI GEÇ E TIKLA
http://turbobit.net/cclmibsvbqj6.html

Rar Şifresi: 
 www.divxzevki.com

reklamstore

HER KİTAP BİR DÜNYA

internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

oyun indir