13 Haziran 2012 Çarşamba

Mollaköy Göletine Uluslararası Kürek, Kano ve Olimpik Kanal Parkuru

Mollaköy Göletine Uluslararası Kürek, Kano ve Olimpik Kanal Parkuru

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın talimatı ile Mollaköy Göletinin olduğu alana yapılacak olan uluslararası kürek, kano ve olimpik kanal parkuru için çalışmalar start aldı.

Haber: Mollaköy Göletine Uluslararası Kürek, Kano ve Olimpik Kanal Parkuru
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın talimatı ile Mollaköy Göletinin olduğu alana yapılacak olan uluslararası kürek, kano ve olimpik kanal parkuru için çalışmalar start aldı.
Konu ile ilgili teknik hazırlıklara bir süre önce başladıklarını ifade edenSakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, uluslararası kürek, kano ve olimpik kanal parkurunun Türkiye'de bir ilk olacağını ve bu alanda dünya çapınca çok önemli yarışmalara ev sahipliği yapacağını söyledi.
Toplam 1,5 milyon metrekarelik bir alan üzerinde yapılacak yatırım için arazi tahsisleri konusunda kamu kurumları ile gerekli yazışmaların başladığını ve pist için fizibilite çalışmalarının yapıldığını söyleyen Koşu, proje kapsamında Mollaköy Göleti'nin de ıslah edileceğini söyledi.
Proje sonrasında ortaya çıkacak kano pistinin olimpiyatların yapılabileceği standartta olacağını vurgulayan Koşu, böylesi önemli bir proje için Sakarya'nın seçilmiş olmasından memnuniyet duyduklarını kaydetti.
Proje ile ilgili konuşan Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, "Sakarya'da böylesi önemli bir tesisin faaliyete geçecek olmasından dolayı mutluyuz. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç kendi ekibine talimat verdi. İnşallah, büyük bir aksilikle karşılaşmadığımız takdirde, şehrimiz uluslararası standartlara uygun yeni bir olimpik tesis kazanacak" diye konuştu. - Sakarya

Hiç yorum yok:

reklamstore

HER KİTAP BİR DÜNYA

internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

oyun indir