14 Mart 2012 Çarşamba

İmzalar attık, Bakanlığa telefonlar açtık, faks çektik, mesaj attık, kalem gönderdik. Sesimizi çıkardık, pazarlara gittik, yavru balık almadık, yemedik, hep beraber geleceğimizi sattırmamak için elimizden geleni yaptık. Bakanlık da bunun karşılığında yeterli olmasa da lüferin boyunu 20 santime, orfoz ve lagosun boyunu ise 45 santime çıkardı.

denizrezervleri

Ancak, lüferin 10 santimlik bebeleri satılmaya devam ettikçe, 7 santimlik barbunlar, tekirler, istavritler satılmaya devam ettikçe bu denizler kurtulmaz! Alınması gereken daha çok önlem varken, varolan yasalara uyulmasını sağlamak, yani yavru balık avlanmasının önüne geçmek denizlerimizin geleceği için en önemli adım!

Biz çığlığımızın arkasında durduk, duruyoruz

Yavru balık almıyoruz, satıldığını görünce ihbar ediyoruz! Peki ya tutanlar, satanlar? Peki ya onların tutmaması, satmaması için çalışması gerekenler? Harekete geçin!

Türkiye'nin Karadeniz'deki kalkan üretimi son 10 senede %89 düşmüş. Üstelik tek sebep yasa dışı ve kaçak, bildirilmeyen avcılık değil. Kalkan, tehlike altındaki türler listesine hızlı bir giriş yapıyor! Bu denizler kimsenin malı değil, içindekiler de üretimine hiç para harcamadan hasat edilebilecek ürünler değil. Ekosistemin devamlılığı, balığın ve balıkçılığın sürdürülebilirliği için sormaya devam ediyoruz. Seninki kaç santim? Hesabını sorun, sordurun!

Harekete geç!

Yavru balıkları kurtarma yolunda, dev adımlarla ilerliyoruz! İşte yeniden bir araya gelmenin tam zamanı!

Orfoz, lagos kurtuldu / lüfer için kara göründü / şimdi eyleme katıl / göster gücünü http://bit.ly/zaw7YQ

Tebrikler, yavru balıkları kurtarmak için büyük bir adım attın

Peki, şimdi daha fazlasını yapmaya hazır mısın?

Diyoruz ki, sana özel hazırlanan bağlantıyı http://bit.ly/zaw7YQpaylaşabildiğin her yer ve fırsatta paylaş.

Sayfana gelen her tıklama balığını 0.1 cm. ve senin linkine tıklayarak eyleme katılan herkes balığını 0.5cm. daha büyütecek. Tüm balık türlerini kurtaranlar çok kısıtlı sayıda üretilen Yavru Balık tişörtünün sahibi olacak. Hepsi bu kadar!

Unutma, bağlantıyı http://bit.ly/zaw7YQ ne kadar sık paylaşırsan daha çok kişi eyleme katılacak ve bizim kampanyayı kazanma şansımız senin de tişört kazanma şansın artacak.

İşte sana tüyo: Linkini arkadaşlarına e-posta olarak göndermen ve linki Facebook’ta her fırsatta paylaşman şansını arttırır. Hele bir de Twitter hesabın varsa çok şanslısın.

Nereden başlayacağına emin değilsen seni sayfadaki paylaşım araçlarına alalım.

Kampanyamıza yardım ettiğin için şimdiden teşekkürler!

Hiç yorum yok:

reklamstore

HER KİTAP BİR DÜNYA

internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

oyun indir