14 Mart 2012 Çarşamba

“O polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek”

“O polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek”

“O polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek”

“O polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek”
“OdaTV” davası kapsamında Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen sanıklarından gazeteci Ahmet Şık, ”Eksik kalmış adalet, bu ülkeye barış ve demokrasi getirmeyecek. 100 civarında gazeteci hala içeride” dedi.

VOLKAN KAYALAR

Tahliye kararının ardından Silivri Cezaevinden ayrılan Ahmet Şık, burada kendisini bekleyen yakınlarına sarıldı ve ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şık, ”Eksik kalmış adalet bu ülkeye barış ve demokrasi getirmeyecek. 100 civarında gazeteci hala içeride ve ifade özgürlüğü meselesi bu ülkede sadece gazetecilerin sorunu değil” diye konuştu.

Şuanda 600 civarında üniversite öğrencisi ile KCK davasından 6 bin kişinin tutuklu bulunduğunu ifade eden Şık, ”Bunların hepsi düşünce ve ifade özgürlüğü bağlamında değerlendirilmesi gereken tutuklular. Bunun mücadelesine biz devam edeceğiz. Ve burada adalet ne zaman sağlanacak diyeceksiniz. Bu komployu yürüten polisler, savcı ve hakimler bu cezaevine girecek, buna ben ant içiyorum. Onlar buraya girdiğinde bu ülkeye adalet gelecek” diye konuştu.

Konuşmasında cemaat-örgüt ilişkilerine değinen Şık, “Burada cemaatçi olan herkesi suçlamıyorum ama cemaatçi olup da bir çete faaliyeti gibi çalışan emniyetteki ve yargının içerisindeki, bürokratik örgütlenme içerisindeki adamlar bunun asli sorumluları. Siyaseten sorumlusu da bunlara cevaz verdiği, sesini çıkarmadığı için AK Parti hükümetidir. bunlara cevaz verdiği için, sesini çıkarmadığı için. Ama herkes şunu bilsin, bunca baskı ve zulümden o iktidarın korktuğu ama bizim de özlemini duyduğumuz ve mücadelesini sürdürmeye devam edeceğimiz bir hayat çıkacak” şeklinde konuştu.

Bu arada tahliyeler sırasında Türk bayrağı taşıyan bir grup, attıkları sloganlar ile gazetecilere destek verdi.

AHMET ŞIK EVİNDE

Tutuklu olarak yargılandığı “Odatv” davasından tahliye edilen gazeteci Ahmet Şık, 375 gün sonra evine döndü. Dün gece saat 23.30 sıralarında Beyoğlu Gümüşsuyu’ndaki evine gelen Şık, komşularının alkışları arasında evine girerken, “Şimdilik susalım; ama bu suskunluk haklılığımızdan” dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, “Odatv” davası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere akşam saatlerinde cezaevinden tahliye edilen gazeteci Şık, 375 gün sonra Gümüşsuyu’ndaki evine ve komşularına kavuştu. Eşi ile birlikte evine gelişinde komşularının alkışları ile karşılanan Ahmet Şık, gazetecilerin ısrarlı sorularına kısa yanıt verdi. Bir gazetecinin, ‘Bir yıl aradan sonra evinize döndünüz, duygularınız neler?’ şeklindeki soruya, “Ben söyleyeceğimi söyledim. Buraya kadar geldiniz, çok sağ olun.

Hepinize çok teşekkür ederim. Şu an susuyorum, ama bu suskunluk haklılığımızdan. Bunu herkes bilsin” dedi. Şık, apartmanda komşularına sarılarak hasret giderdi.

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Coşkun Musluk ve Şait Çakır, Odatv Davası kapsamı’nda İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanıyorlardı.

http://www.muhabirindenalhaberi.com/o-polisler-savcilar-ve-hakimler-bu-cezaevine-girecek.cno

Hiç yorum yok:

reklamstore

HER KİTAP BİR DÜNYA

internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

oyun indir