22 Mart 2012 Perşembe

slr-like fotograf makineleri inceleme ve tavsiyeler

merhabalar
ilk konumuz gerek muhabir arkadaşlarımız gerekse hefesli arkadaşlarımız için fotograf makinaları hakkında olacak.
hayatta her ne alış veriş yapacak olursak olalım ana kural alacağımız üründen beklentilerimizi karşılaması ve fiyat performans indeksinin yüksek olması.Mesela bilgisayar konusu; aynı anda on tane farklı ve ağır bir işlem yapmayacaksa kişinin 6 çekirdekli bir işlemcili pc alması saçmadır.şahıs işlemciye harcayacağı parayı mesela ekran kartına yatırması daha mantıklıdır.
Şimdi burada fotograf makinalarına bakacağız.Tarih itibarıyla ORTALAMA fiyatlarıyla beraber.

--------------------------------------
D-SLR PRO MAKİNALAR (Görüntü kalitesi yüksek olmakla beraber aksesuarlarının yüksek fiyatlı oluşu,
                                        shots ömürlerinin kısıtlı olması,dabelere karşı daha hassas oluşu gibi dezavantajlara sahiptir.

--------------------------------------
CANON     EOS 1100D        1.200TL
NİKON      D3100                1.350TL
NİKON      D5000                1.200TL
 bunlar genellikle budy yani gövde fiyatlarıdır.Lens ücretleri farklıdır.

----------------------------------------------------
SLR-LİKE  (Yarı profesyonel, hd video kaydı,kullanım kolaylığı ve dayanıklığı,oblektif genişliği,  )

-------------------------------------
CANON     SX40                  1.200TL
CANON     SX30                  1.100TL
PANASONİC DMC FZ-45        850TL
PANASONİC DMC FZ-48      1.100TL
PANASONİC DMC FZ-150    1.250TL
SONY         HX1                   1.000TL
SONY         HX100X             1.200TL

Sony’nin zoom haricinde daha ileri olduğunu hala söylüyorum. Ama SX40′ın da işi bu. Zoom isteyene en iyi çözüm şu anda. O da zoom miktarından değil IS nedeniyle. Yalnız bu sistem nedeniyle oldukça sesli çalışıyor. O yüzden video çekerken kayda çok gürültü girebiliyor.

SX40′ın LCD ekranı hem ufak hem de düşük çözünürlüklü. Bunun avantajını görebilmeniz için daha iyi bir ekrana bakmanız gerek. Sadece SX40 üzerinden bakarsanız ne açıdan geri kaldığını anlayamazsınız. Ama iş görüyor tabi. Sadece SX30 üzerine hiç dokunmamaları tuhaf. Ve dediğim gibi diğerleri de aynı fiyatken neden daha azını veriyor Canon? Çünkü daha büyük ekran kullansaydılar, SX 30 ile aynı kasayı kullanamayacaklardı. Bu da ek maliyet getirecekti.

Çevirme açısı sürekli kendini çekmeyecekler için çok önemli değil. Zaten mevcut ekran ufak olduğundan uzaktan kadraj yapmanız zor olacaktır. Önemli olan ekranın bir şekilde dönmesi ve görüntü kalitesi. Ben ekranı Canon gibi dönmeyen bir makine almam çünkü sürekli video çekiyorum. Ama fotoğraf çekenler için önemli değil.

Hatta menteşeli sistemin daha çabuk arızalanması söz konusu. Servislere en çok ekran arızası şikayeti gittiğini biliyor muydunuz?
Benim Canon video kameram bile bu yüzden bir kez servise gitti. Bu sistem iyidir ama zayıftır.

Canon’un HS sistemi dediği şey arkadan aydınlatmalı algılayıcıdır. Sony HX100v de aynı sistemi kullanıyor o yüzden bu açıdan birbirlerine üstünlükleri yok. Panasonic farklı mesela BSCMOS yok onda.

Sony’nin avantajları şöyle. Makro ya da zoom için kullanılabilecek halka. Gerçek panorama modu, daha fazla sahne modu, GPS, 3D çekim özelliği, daha sesiz zoom motoru, gerçek manuel modu, 16MP ile biraz daha yüksek çözünürlük ve daha büyük, 4 kat yüksek çözünürlükte LCD ekran.

Canon’un avantajları zoom aralığı ve IS modu. Hotshoe da eklenebilir. Birden fazla fotoğraf çekip birleştirme metodunu Sony’den belki de bir yıl sonra uygulayabildiler. Ama hala sahne modlarında geriler.

Canon sadece bu özellikler için bile alınabilir. Ancak mükemmel kameranın olmadığı bir sektörde şu an Sony Canon’a göre daha çok özellik sunuyor.

Bundan sonrası kişisel seçim. Misal Ben RAW çekmeyen makine almam. O zaman ikisi de eleniyor. Harici mikrofon takılmayan makine de almam. Sadece Panasonic kalıyor ama onun da zoomu zayıf ve çok pahalı onu alacağıma DSLR alırım  İşte her şey böyle kişisel. O yüzden markada ısrar etmenin anlamı yok.

 konu hakkında daha geniş inceleme videosu
http://www.teknoseyir.com/33647/dslr-benzeri-makineler-toplu-testte/

Hiç yorum yok:

reklamstore

HER KİTAP BİR DÜNYA

internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

oyun indir