17 Mart 2012 Cumartesi

Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti 

 
 
FATİH SAYILGAN/SAKARYA   (Ajans Muhabir, Soley Ajans, CNO Ajans)
Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti
Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurulu toplantısı Elmas Garden Inn’de gerçekleşti. Çok sayıda katılımın olduğu genel kurulda mevcut başkan Kadir Savaş, güven tazeledi.
Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısına; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, MHP İl Başkanı Orhan Ünver, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, MÜSİAD Başkanı Halit İnci ve Tüm Müteahhitler Federasyonu Başkanvekili Fehmi Güney, Büyükşehir İmar Daire Başkanı Zafer Poyraz, Makine İmalatçıları Derneği Başkanı Metin Kor ve diğer sivil toplum örgütleri, misafirler ve dernek üyeleri katıldı. Başkan Kadir Savaş yönetim kurulu adına “bizleri bu önemli günümüzde yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
kadir savaş

Başkan Kadir Savaş’ın konuşmaları
Genel kurulda; Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği başkanlığına mevcut başkan Kadir Savaş oy birliğiyle getirildi. Genel kurulun ardından konuşan Başkan Savaş, projelerini katılımcılarla paylaşırken, Sakarya’nın yeniden inşa edilmesinde önemli işlere imza atacaklarının altını çizdi. Başkan Kadir Savaş, Müteahhitler Birliğinin nasıl kurulduğunu ve amaçlarını da anlattı. Savaş “16 Haziran 2010 tarihinde bir grup meslektaş gönüllü arkadaşlar yola çıkılarak kurulan Sakarya Müteahhitler Birliği, güzelim şehrimizi yeniden inşaa etme hedefi ve düşünceleriyle il ekonomisine katkı vermek adına kurulmuştur. 16 Haziran 2010 tarihinde başlayan hizmet günümüze kadar güçlenerek devam etmiş ve Müteahhitler birliğimizde arkadaşlarımızı bir çatı altında toplayıp, el birliği güç birliği mantığıyla yola çıkmış, 16 Haziran’da bu zor göreve değerli meslektaşımız Orhan Ünver başkan olarak getirilmiştir. İl ve ülke ekonomisine ciddi girdiler sağlanması noktasında derneğimiz önemli bir rol oynamıştır. Dernek Başkanımız Orhan Ünver, işlerinin yoğunluğu nedeniyle yükseklere taşıdığı bayrağı daha da zirveye taşıması adına başkanlık görevini şahsım ve ekibim adına ben Kadir Savaş olarak 9 Şubat 2011’de bu onurlu görevi teslim aldım ve aynı yönetim kurulu ile yola devam ettim. Bugün itibariyle derneğimiz çatısı altında 52 Müteahhit arkadaşımız yer almaktadır. Bu 52 inanmış ekip arkadaşlarımızla birlikte el ele güçlerimizi birleştirip şehrimize kalıcı eserler bırakmayı ilke edinmekteyiz. Bu düsturla sosyal sorumluluk projelerine de imza atmayı amaçlamaktayız”

“Derneklerin en önemli görevlerinden birisi olan sosyal sorumluluk projeleriyle de hem ulusal hem yerel medya da yer alacak, derneğimizin bilinebilirliğini arttıracak, yapılacak faaliyetleri kamuoyu ile paylaşılmasına da hız vereceğiz. Bunun dışında mesleki açıdan amaçlarımızda şehrimizin yeniden modern bir şekilde inşa edilmesi adına hayli önemlidir. İnşaat sektörünün çağdaş standartlara uygun olarak ve ulusal stratejik hedeflerimiz doğrultusunda sürekli, dengeli ve planlı bir şekilde geliştirilmesini sağlamak ve bu yönde karar verici kuruluşların politika geliştirme ve uygulama çalışmalarına katkıda bulunmaktır.  Sakarya’nın mevcut imar yapısının ivedilikle tekrar ele alınması için gerekli girişimlerde bulunmak. Büyükşehir belediyemizin ihale ettiği imar planları kapsamında Kentsel Dönüşüm Yasasına uygun hareket ederek, Büyükşehir imar daire başkanlığı ile uyum içerisinde çalışmak ve katkı sağlamak. Dernek amaçlarını gerçekleştirebilmek için, inşaat sektörü ile ilişkili olan, mevcut ve gelecekte kurulacak yerli ve yabancı, özel ve kamu kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları, borsalar, mesleki kuruluşlar, vakıflar, dernekler, şirketler, birlikler, federasyon ve benzerleri ile derneğin ilgilendiği konularda işbirliği yapmak”
HEDEFLER
“Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği olarak yapabileceğimize inandığımız hedeflerimizi 2012 yılı faaliyet programı içine aldık. Bunların en başında Tüm şehrin yöneticileri ile bir araya gelerek ortak bir konsensüs sağlayıp, kentsel dönüşüme önce olmayı hedeflemekteyiz. Bu kentsel dönüşümde derneğimiz önemli bir misyon edinecek. Fikir birliğiyle ortaya sunacağımız projelerle kentsel dönüşüme şehrimiz için önemli katkılar vermeyi planlamaktayız”
Kentsel dönüşüm
“Adapazarı merkezi gibi birçok bölgenin kentsel dönüşüm ihtiyacı olduğu aşikar ortadadır. Şehrimizi yeniden yeni yüzyıla uygun inşa etmek için mücadelemizi vereceğiz. Modern bir şehir kimliğine kavuşturmak adına derneğimiz üyeleriyle birlikte kalıcı eserler bırakacağımızı düşünüyoruz”
(Zeki Toçoğlu) Deprem gerçeği
Savaş’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise;
“Şehrimiz 30 yılda bir tekrar kuruluyor. Yaşadığımız 1999 depremi, hepimize deprem gerçeğini bir kez daha gösterdi. Bu şehri tetikleyecek bir çalışma için iyi düşünmeliyiz. ‘Hızla büyümemizin yanı sıra aynı hızla da daralıyoruz.’ şeklinde eleştiriler var ancak bunlar yanlış. Büyükşehir kurulduğunda biliyorsunuz sınırlarımızda sadece Söğütlü ve Ferizli vardı. Bugün yapılan yasa değişikliğiyle birlikte büyükşehir 10 ilçeye çıktı. 2014’te yapılması beklenen kanun değişikliği sonrasında Büyükşehir’in sınırları hızla genişleyecek ve bütün ilçeler büyükşehir sınırları içinde yer alacak” dedi.
Sakarya’nın önde gelen sıkıntılarına da değinen Başkan Toçoğlu, “şehirde zemin üstü iki kata müsaade ediyoruz. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün sınırın 3 kata çıkarılması yönünde bir önerisi oldu. Nüfus artışı dikkate alındığında bu öneri düşünülebilir. Okullar, sosyal tesisler ve alışveriş merkezleri için bu anlamda çözümler üretiyoruz. Ancak Van depreminden sonra bir takım kararlar almak zorunda kaldık. Depremi yaşamış binaları yeniden ele alıyoruz” dedi. Yakında yeni bir afet yasasının çıkacağına dikkati çeken Başkan Toçoğlu, bu konuya yoğunlaştıklarını anlatırken, “Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yüksek kat konusunu aşmanın yolları arıyoruz. Ancak aşırıya kaçmamak şartıyla” şeklinde konuştu.
Konuşmasında Sakarya’daki müteahhitlere güçlerini birleştirmeleri konusunda öneride bulunan başkan Toçoğlu şöyle konuştu:
“Bir birliktelik, bir ortaklık kültürü geliştirmeliyiz. Biz, Büyükşehir olarak ihaleler yapıyoruz. Sakarya’da müteahhitler bu ihaleleri yetersiz kaldıklarından kazanamıyorlar. Bunun için Sakarya’da müteahhitler güç birliği yapmalı.” 
Konuşmasında müteahhitlere önemli uyarılarda da bulunan Toçoğlu, “yapılarımız düzgün ve sağlam yapalım. Eğer yapılarımızı sağlam yaparsak, depremde can kayıplarımız da çok daha az olur.” Dedi

KONUŞMALAR
(Fehmi Güney) Oda için başvuruldu
Tüm Müteahhitler Birliği Federasyonu başkan Vekili Fehmi Güney, Müteahhitlerin ülkedeki önemine değindi. Federasyonların birleşmesiyle birlikte Oda olma taleplerini Başbakana ilettiklerini ifade eden Güney, Sakarya Müteahhitler Birliği’nin kongresinden hayli etkilendiğini ve çok başarılı bir genel kurul yapıldığını aktardı.
(Orhan Ünver) Kurucu başkan sıfatıyla
Sakarya Müteahhitler Birliğinin kurucu başkanı, MHP İl Başkanı Orhan Ünver konuşmasında, kongrede ev sahibi olarak bulunduğuna değindi. Ünver, kısa süre içerisinde derneğin amaçlarını kamuoyuna kabul ettirdiklerini ve etkili bir dernek hüviyetinde bulunduğuna işaret etti. Ünver, yönetim kurulu ve eski ekip arkadaşlarına başarılar diledi.
(Mahmut Kösemusul) Vizyon çiziyoruz
İş Dünyasına vizyon çizdiklerini bildiren SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Müteahhitlerin öneminden ve şehre verdikleri katkıdan bahsetti. Şehrin görüntüsünü vizyonu noktasında önemli rol oynadıklarını bildiren Kösemusul, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.
(Muzaffer Elmas) Alt yapı eksikliği
Ülkemizin önemli bir alt yapı eksikliği olduğunu söyleyen Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, çok uzun yıllar yoğun bir şekilde alt yapı çalışmalarına yönelinmesi durumunda bile bu açığın kapanmasının zor olacağına işaret ederek, yapı stoğunun da olduğunu hatırlattı. Elmas, bilim adamları olarak tüm dernekler olduğu gibi herkesime destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

DİVAN HEYETİ
Süleyman Baş, Bilgehan Karaman, Serkan Esmer
YÖNETİM KURULU
Başkan: Kadir Savaş
Süleyman Baş, Yüksel Avşar, Recep Çepni, Hakkı Akyüz, Yahya Büyüksaraçoğlu, İbrahim Kahya, Köksal Saltık, Ahmet Bayrak, Hüseyin Emanet, Uğur Çelik, Burhan Tan, Murat Kotanoğlu
YEDEK
Cengiz Bayar, Serkan Esmer, Murat Bayrak, R. Zeynep Alkan, Hüseyin Gençali, Tuncay Çil, Bilgehan Karaman, Murat Salihoğlu, Haldun Bilek, Selma Akbaba, Seçmen Aydın, Emre Yılmaz, Adem Tok
DENETLEME KURULU
Vedat Çelebi, Zülfü Durmuş, Mehmet göz yuman
YEDEK
Selami Yüksel, Atilla Alkan, Yılmaz Dünya
YÜKSEL İSTİŞARE KURULU
Orhan Ünver, Tayip Kaba, Hüseyin Abalı, İbrahim Uysal, Abdulvahip Eren, Atilla Albuyur, Murat Biryan, Nizamettin Binici, Burhan Kabukçu.
ads 
Etiketler:

Hiç yorum yok:

reklamstore

HER KİTAP BİR DÜNYA

internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

oyun indir